WikiTools.ro

QR Code pentru acest URL

WikiTools.ro: QR Code

ads

Verificare numar sau cod card. Algoritm de generare Luhn. Carduri credit si carduri debit

Twitter Facebook Digg MySpace LinkedIn Email

     Cardurile sunt acele dreptunghiuri mici din plastic, cu banda magnetica sau cu chip, folosite ca instrumente de plata la achizitionarea unor bunuri sau servicii. Ele isi au originea inca Statele Unite ca din anul 1920, dar au inceput sa fie folosite pe scara larga abia din 1950. Cardurile sunt de doua tipuri: carduri de credit si carduri de debit.

     Toate cardurile, fie de debit sau de credit, au inscriptionate pe ele un cod de identificare. Acest cod contine: primele 6 numere este codul de identificare al emitatorului cardului, urmatoarele numere - cu exceptia ultimului - este numarul contului de card, iar ultimul numar este o cifra de control al validitatii cardului.

     Verificarea acestui cod se face pe baza algoritmului Luhn: incepand de la dreapta la stanga, se dubleaza valoarea oricarui al doilea numar; pentru fiecare dintre aceste numere care devine mai mare decat 10, se aduna cifrele sale; se realizeaza suma tuturor valorilor obtinute anterior si a digitilor neafectati ai numarului. Daca modulul impartirii la 10 al sumei obtinute este 0, codul de card este valid.

 

 

Cod card:

 

 

 

 

     Daca doriti sa folositi aceasta aplicatie in pagina dvs. personala, copiati urmatorul snippet Wikitools:

 

<!-- Puteti modifica parametrii height si width dupa cum doriti, pentru incadrarea perfecta in pagina dvs. -->
<iframe src="http://www.wikitools.ro/indexmute.php?action=card" frameborder=0 height=180 width=680> </iframe>

 

     Informatii detaliate despre cum puteti folosi snippet-urile Wikitools si Google Gadgets gasiti in sectiunea Help